Pille Ivask • 19 august 2017

Hollywoodi naisnäitlejatel palgalangus?

Emma Stone  Foto: epa

Forbesi avaldatud enim teenivate näitlejannade edetabeli tipus on sel aastal esmakordselt Emma Stone.

Kuna tänavust meeste edetabelit pole Forbes veel välja andnud, on paslik siiski vaadata, missugusesse suurusjärku jäävad meesnäitlejate palgad. 2016. aasta naiste edetabelis troonis Jennifer Lawrence, kes teenis Forbesi andmeil 46 miljonit dollarit maksueelset tulu.

Selline oli aga Forbesi 2016. aasta põhjal koostatud edetabel enimteenivatest meesnäitlejatest: 

Dwane Johnson, 64,5 miljonit

Jackie Chan, 61 miljonit

Matt Damon, 55 miljonit

Tom Cruise, 53 miljonit

Johnny Depp, 48 miljonit

Ben Affleck, 43 miljonit

Vin Diesel, 33 miljonit

Shah Rukh Khan, 33 miljonit

Robert Downey Jr, 33 miljonit

Akshay Kumar, 31,5 miljonit

Brad Pitt, 31,5 miljonit

Väljaanne Forbes kirjutab, et 28aastane Emma Stone teenis möödunud aastal 26 miljonit dollarit maksueelset tulu. Näitlejanna sissetuleku suurimaks allikaks oli talle naispeaosa Oscari toonud roll filmis “La La Land”, kus Stone mängis näitlejaametist unistavat, ent kohvipoes töötavat Miat.

Film sai väga hea vastukaja ning teenis 445,3 miljonit dollarit. Tänavu veebruaris Oscari galal pälvis film 6 kuldmehikest. Portaali IMDB maailma 250 parema filmi nimistus on “La La Land” 152. kohal.

Stone on öelnud, et Mia rollis oli tema jaoks palju sellist, mida ta on ka päriselus tunda saanud. Stone kolis 15aastasena Los Angelesse, et hakata püüdlema näitlejakarjääri. Ta käis paljudel prooviesinemistel ning teadis, mis tunne on ebaõnnestuda. Ja tema ponnistused on kandnud kuhjaga vilja: Stone'i aastane sissetuleku kasv oli eelmisel aastal suurem kui ühelgi teisel nimekirjas oleval näitlejannal. Samuti pole Stone 12 kalendrikuu jooksul Forbesi andmeil iial nii palju teeninud kui mullu.

Jennifer Aniston

Teisele kohale platseerus sel nädalal avaldatud edetabelis seriaalist “Sõbrad” kuulsaks saanud Jennifer Aniston, kes teenis tänavu 25,5 miljonit dollarit maksueelset tulu. Viimastel aastatel on ta kaasa löönud mitmetes filmides, millest võiks esile tuua linateose “Cake”, millega ta kandideeris ka Kuldgloobusele.

Lisaks teenib 48aastane Aniston märkimisväärset tulu reklaamides osalemisega. Ta reklaamib nii lennukompaniid Emirates, kui ka joogikompaniid Smartwater. Lisaks osales Aniston juuksehooldusbrändi Living Proof reklaamimisel ning tal oli ettevõttes ka osalus. Living Proof müüdi Unileverile möödunud aastal siiski maha.

Jennifer Lawrence

Kolmandale kohale jõudis eelmisel aastal edetabeli tipus olnud Jennifer Lawrence, kes teenis 24 miljonit dollarit. Seda on pea poole võrra vähem kui aasta varem. Eelmisel aastal osales Lawrence filmi “mother!” ehk “ema!” võtetel ning teenis selle eest kopsaka summa. Film ise peaks sügisel ka Eesti kinodesse jõudma.

Suur osa Lawrence’i iga-aastasest sissetulekust tuleb ka Diorilt, kellega naisel on pikaaegne koostööleping.

Neljandale kohale jõudis Melissa McCarthy 18 miljoni dollariga ning viies oli Mila Kunis 15,5 miljoni dollariga. Kuuendale kohale jõudis Emma Watson (14 miljonit), seitsmes oli Charlize Theron (14 miljonit dollarit), kaheksas Cate Blanchett (12 miljonit dollarit), üheksas Julia Roberts (12 miljonit) ja kümnes Amy Adams (11,5 miljonit).

Naiste edu

Selle aasta edetabelist näib, et vaid kolm naist ületasid 20 miljoni dollari piiri. Eelmisel aastal teenis 20 miljonit dollarit või enam neli näitlejannat. Kokku teenis esikümme 205 miljonit dollarit, mis on 16% võrra vähem kui 2015. aastal. Lisaks tasub märkida, et tegu on maksueelse tuluga, mis tähendab, et teenitud summalt peavad näitlejad tasuma nii maksud kui ka näiteks agendile, juristile ning mänedžerile minevad summad.

Forbes juhib selle aasta edetabeli puhul tähelepanu ka sellele, et kui tavaliselt räägitakse, et Hollywoodis ülistatakse noorust ning üle 40aastased naised filmirolle eriti ei saa, siis eelmise aasta põhjal näib, et 10 naisest 6 on üle 40 aasta vanad.

Hetkel kuum