• Jaga lugu:

  Eneseabi ja esoteerika toob kuuekohalisi kasumeid

  Kõige kasumlikum on Ingvar Villido teadliku muutumise kunsti õpetus.Foto: Indrek Susi

  ERR kaardistas üle poolesaja ettevõtte, mille tegevusala on seotud eneseabikoolituste või esoteerikakaupade müügiga.

  Vaata ettevõtteid ka Infopangast:

  Human OÜ

  Loitsukeller OÜ

  Must Kass OÜ

  Vaadeldud ettevõtetest enam kui kolmandik tegutseb edukalt ehk kasvatas mullu üheaegselt müügituluga ka puhaskasumit.
  Holistiline treening – 2665 eurot; teadliku muutuse kunsti kursus ettevõtjatele – 490 eurot; rohelisest aventuriinist Buddha-kujuline väeese – 345 eurot. Need on mõned tooted-teenused Eesti kõige kasumlikumatest eneseabikoolitusi ja esoteerikakaupasid pakkuvatest ettevõtetest, loetleb ERRi uudisteportaal.
  Kõige enam puhaskasumit teenis 2016. aastal neli aastat tegutsenud ja jooga- ning nn teadliku muutuse kunsti õpetajale Ingvar Villidole kuuluv Human OÜ. Ettevõtte käive oli 226 013 eurot, mis kasvas võrreldes aasta varasemaga üle viie korra. Ettevõttel, mis pakub 290–490 euro eest nn teadliku muutuse kunsti kursuseid, pole alati nõnda hästi läinud – veel 2014. aastal oli ettevõte 3848 euroga miinuses.
  Puhaskasumit on protsentuaalselt kõige rohkem kasvatanud Eesti turul enam kui 20 aastat tegutsenud esoteerika ja loodustoodete pood Loitsukeller: 2016. aastal teenis ettevõte puhaskasumit 27 639 eurot.
  Turu uuematest tegijatest on kuuekohalised käibenumbrid ka Kuressaares ja Tallinnas tegutseval esoteerikabutiikil Must Kass, mis on kolme tegevusaasta jooksul kasumit hüppeliselt kasvatanud. 10 601 euro puhaskasumi asemel 2014. aastal teenis Must Kass kristallide, ehete ja nn väeesemete pealt eelmisel aastal juba puhaskasumit 171 450 eurot. See on kolme aasta peale umbes 16kordne kasv.
  Loe pikemalt ERRist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.