Äripäev • 23 august 2017

Pärnus pandi nurgakivi soomlaste vineeritehasele

Metsä Woodi Pärnu kasevineeri tehase arvutivisioon.  Foto: Metsä Group

Täna asetati Pärnus Metsä Woodi kasevineeri tehasele nurgakivi. Tervitussõnad ütlesid riigihalduse minister Jaak Aab ning Metsä Groupi president ja tegevjuht Kari Jordan, teatas ettevõte.

Jordani sõnul rajati tehas Pärnusse selleks, et täita maailmas üha kasvavat nõudlust vineeri järele. "Eestis on soodne ärikliima ja riik pakub häid logistilisi ühendusi meie peamiste turgudega," lisas Jordan.

Pärnu tehase aastane kasevineeri tootmisvõimsus on 50 000 kuupmeetrit ja investeeringu kogumaht on ligikaudu 55 miljonit eurot. Kasespoon toodetakse Soomes Äänekoskis ning seejärel valmistatakse sellest Pärnu tehases kasevineer. Uus kasevineeri tehas loob Pärnumaal ligikaudu 200 uut töökohta.

Tehas alustab tootmist tuleva aasta lõpuks. Metsä Woodi ja Nordecon ASi vahel sõlmitud lepingu järgi valmib 29 000 ruutmeetri suurune tootmissaal, töövälised ruumid ja kontoripind. Kasevineeritehase rajamine Pärnusse on osa Metsä Woodi 100 miljoni euro suurusest investeerimisprogrammist.

Hetkel kuum