Mait Kraun • 31. august 2017
Jaga lugu:

Ehitusfirmast kahe aastaga 4 miljonit dividende

Eesti Energomontaaži tegevjuht Maksim Lonski (vasakul) ja juhatuse liige ning üks omanikest Roman Feldman.  Foto: Sergei Stepanov

Ehitusfirma Eesti Energomontaaž teenis mullu tunduvalt vähem kasumit kui 2015. aastal. Sellegipoolest võtsid omanikud mõlemal aastal 2 miljonit eurot dividende.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et ehitusfirma Eesti Energomontaaž ASi müügitulu langes 2016. aastal 52 protsenti, 10,88 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 85 protsenti, 559 602 euroni. Veel 2015. aastal teeniti ligi 4 miljonit eurot kasumit.

Mullu töötas firmas keskmiselt 205 inimest, võrreldes eelneva aastaga langes see näitaja 55 võrra. Käive töötaja kohta langes 38 protsenti, 53 095 euroni. Keskmine brutotasu langes 4 protsenti, 1116 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Täpsemalt tegeleb ettevõte energeetika- ja tööstusobjektide abikatlaseadmete montaažiga, kapitaalremondi, seadistuse ja hooldusega. „2017. aastal jätkuvad energiamontaaži tööd ja metallkonstruktsioonide tootmine. Ettevõtte juhatuse eeldab, et 2017. aasta saab olema edukas.“

Ettevõtte omanikud on Roman Feldman (ettevõtte Dial Invest OÜ kaudu; 50,5 protsenti) ja Sergei Mikrjukov (40,5 protsenti). Omanikud võtsid mullu firmast 2 miljonit eurot dividende. Sama summa maksti omale ka 2015. aastal.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum