Märt Belkin • 8. september 2017 kell 11:40

Veel kolme riigifirma nõukogust kadusid poliitikud

Koha Tallinna Sadama nõukogus peab vabaks tegema Mart Luik.  Foto: Andras Kralla

Majandusminister Kadri Simson viskas veel kolme riigifirma nõukogust poliitikud välja, muuhulgas said kinga Mart Luik ja Ain Seppik.

Koos Jüri Mõisa ja Urmas Sõõrumaaga valimisliidu Tegus Tallinn asutanud, ent nüüd hoopiski Tallinnas IRLi nimekirjas kandideeriv Luik oli enne ettevõtlusspetsialistina Tallinna Sadama nõukogus – toona veel ettevõtjana. Täna otsustas Simson aga ta ühes majandusministeeriumi kantsleri Merike Saksa ja PERHi juhi Agris Peeduga nõukogust tagasi kutsuda.

Nende asemel said nõukokku majandusministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas, muuhulgas Baltikas ja Silvanos töötanud tippjuht Kati Kusmin ning rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Raigo Uukkivi. Varasemast ajast jäid ametisse Üllar Jaaksoo, Urmas Kaarlep ja Aare Tark.

Puhastuse tegi minis5ter ka Asi Saarte Liinid nõukogus. Sealt pidid lahkuma endine Saare maavanem Jüri Saar, samuti endine Saare maavanem Kaido Kaasik, majandusministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi, neli aastat tagasi Keskerakonna Reformierakonna kasuks jätnud Ain Seppik ning rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Marek Uusküla.

Nende asemel said Saarte Liinide nõukokku ehitusmaterjalide liidu juht Toomas Vainola, Pärnu sadama kapten Riho Prints, arhitekt Indrek Allmann ja finantsala tippjuht Marilin Hein. Nõukogus jätkab Ain Tatter.

ASI Eesti Loots nõukokku saavad Eesti Gaasi juhatuse liige ning finantsvaldkonna spetsialist Margus Kaasik, Saarte Liinide nõukogust lahkunud majandusministeeriumi osakonnajuhataja Linnamägi, tippadvokaat Maivi Ots ja ettevõtja Teet Palmse.

Eesti Lootsi nõukogust kutsus Simson tagasi Toomas Kõuhkna, Stanislav Tšerepanovi, Urmas Klaasi, Andres Lume, Agris Peedu ja Georg Linkovi.

Hetkel kuum