Äripäev • 29. september 2017
Jaga lugu:

Jaekaubanduses jätkus püsiv kasv

Foto: Shutterstock

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes augustis eelmise aasta augustiga võrreldes püsivhindades 1%, teatas Statistikaamet. Samasugune kasv oli ka juulikuus.

Augustis oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 588,3 miljonit eurot. Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes möödunud aasta augustiga võrreldes 8%.

Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vähenes vaid kaubamajades, kus on ülekaalus tööstuskaubad. Enim kasvas käive posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga ligi kolmandiku. Keskmisest enam suurenes müügitulu veel ka kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi, nagu kioskites, turgudel ja otsemüügist. Samuti oli keskmisest suurem käibekasv majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes aastaga 2%. Nende kaupluste müügitulu vähenemisele avaldas osaliselt mõju toidukaupade hinnatõusu kiirenemine. Kui eelmise aasta augustis oli toidukaupade aastane hinnatõus 0,5%, siis tänavu augustis 6,4%.

Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu vähenes eelmise aasta augustiga võrreldes 6%.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes augustis jaekaubandusettevõtete müügitulu 1%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi aga müük eelmise kuuga võrreldes samale tasemele. Tänavu esimese kaheksa kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum