Äripäev • 9. oktoober 2017 kell 8:24

Korteriturg vajus langusse

Septembris langes Tallinna korteri keskmine ruutmeetrihind.  Foto: Erik Prozes

Septembris müüdi Tallinnas 826 korterit, mis on viis protsenti vähem kui augustis, selgub maa-ameti värskest statistikast.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul algas kehvade suveilmade tõttu sügisene kinnisvarahooaeg tänavu kuu tavapärasest varem ehk augustis ja seetõttu jäi september lahjaks.“Pealinna voolab inimesi mujalt Eestist juurde ja turg kasvab jätkuvalt. Kuigi Tallinna kinnisvarahinnad võivad tunduda kõrged, tuleb praeguse tasemega harjuda, sest odavamaks ei lähe midagi,” lisas Vahter.

Vahter märkis, et peale Tallinna, Tartu ja ehk ka Pärnu ta kinnisvara investeeringuna osta ei julgeks. „Tõmbekeskused kasvavad, mujal Eestis kuivab nii elanike arv kui ka turg vaikselt ja paratamatult kokku,” selgitas ta.

Septembris müüdi Tallinnas 826 korterit, mis on viis protsenti vähem kui augustis. Pealinna korteri keskmine ruutmeetri hind langes augustiga võrreldes ühe protsendi 1777 euroni. Kalleim korter müüdi 500 000 ning odavaim 4000 euroga.

Septembris müüdi Tallinnas 35 hoonestatud elamumaa krunti, mis on varasema kuuga samal tasemel. Pealinna kalleim eramu vahetas omaniku kahe miljoni ning soodsaim 7000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi seitse elamumaa krunti, mis on viie võrra vähem kui augustis. Kalleim krunt maksis 1,24 miljonit ning odavaim 80 000 eurot.

Hetkel kuum