Äripäev • 10 oktoober 2017

Eestis muutub ligi 400 000 aadressi

Haldusreformi tõttu muutub sel aastal Eestis ligi 400 000 aadressi.  Foto: Andras Kralla

Eestis on 1,2 miljonit aadressi ja haldusreformi tõttu muutub sel aastal esialgse hinnangu kohaselt neist umbes 400 000, millest omakorda ligi 200 000 on elukoha-aadressid, kirjutas Saarte Hääl.

"Haldusreformi tõttu teiseneb oktoobris-novembris erakordselt suur hulk aadresse. Muutub ligi 200 000 elukoha-aadressi. Kui arvestada ka hoonestamata ja mitteelukondlike hoonetega maaüksusi, siis muutub kokku üle 400 000 Eesti aadressi," ütles maa-ameti peadirektor Tambet Tiits Saarte Häälele. "Muutus puudutab eeskätt neid piirkondi, kus toimuvad omavalitsuste liitmised," märkis ta.

Nii suure hulga aadressiandmete muutuse tingib asjaolu, et pärast haldusreformi on Eestis 79 kohalikku omavalitsust - 15 linna ja 64 valda. Reformi käigus saab uue piiri 11 maakonda. Muutuvad ka paljude külade nimed, enamik neist Saare- ja Võrumaal.

Kas aadress jääb pärast haldusreformi samaks või mitte, saab järele vaadata maa-ameti geoportaali avalehel oleva aadressi teisendaja abil.

Hetkel kuum