Eliisa Matsalu • 15 oktoober 2017

Debütandist üllataja Raimond Kaljulaid: tänulik olen

KE liige Raimond Kaljulaid  Foto: Andres Haabu

Valimistel erakordse tulemuse teinud keskerakondlane Raimond Kaljulaid sõnas, et küllap on ta toonud Põhja-Tallinna linnaossa noorusliku ja avatud mõtlemise meeskonna, kes on teinud tublit tööd, et tal neil valimistel niivõrd hästi läks.

Kaljulaid sai valimistel 5534 häält, mis on üle riigi paremuselt teine koht. „Võtan seda terve toetusena oma meeskonnale. Alustasime Põhja-Tallinna linnaosas poolteist aastat tagasi tööd küllaltki tavatud olukorras – eelmine linnaosa vanem oli päeva pealt vallandatud,“ rääkis ta.

Kuigi meeskond on nooruslik, ei jäänud Kaljulaidi sõnul ka vanemate inimeste hääled kindlasti tulemata. „Oleme keskendunud väga palju eakamate inimeste küsimustele. Kohalik linnaosa valitsus on organisatsioon, kes tegeleb palju vähe kindlustatud inimestega ja sotsiaalküsimustega,“ ütles ta.

"Kui tulin linnaosa valitsusse, siis oli eelarves nähtud ette 100 000 eurot erinevate suurte ürituste korraldamiseks. Me kärpisime sellest eelarvest 60 000 ja panime selle linnaosa heakorda – parkidesse, ranna haljasalasse ehk kohtadesse, millest võidavad kõik. Ja ülejäänud raha suunasime ümber vähekindlustatud peredele," tõi Põhja-Tallinna vanem välja.

Kaljulaid märkis, et tänavused valimised on viiendad kohaliku omavalitsuse valimised, millel ta osaleb – tõsi, kandidaat on ta esimest korda, varem on ta meisterdanud partei kampaaniaid –, ja tema arvates olid need valimised palju rahulikumad kui varasemad.

"Suurt üht vastuolu seekord ju tegelikult polnud ja see jättis palju rohkem ruumi aruteludeks, kuidas linnaruumi kujundada," rääkis ta. Näiteks olid Kaljulaidi sõnul 2013. aasta valimised sisuliselt Savisaar vs teised. "Ma tahaks loota, et tänavuste valimiste tendents süveneb ja mõne aasta pärast saame veelgi rohkem valimistel sisuliste küsimustega tegeleda. Ma siiralt usun, et see on võimalik," ütles ta.

Hetkel kuum