Mait Kraun • 19 oktoober 2017

Logistikafirma: väljakutsetega on raske toime tulla

Veoauto.  Foto: Andras Kralla

Logistikafirma Woodyscovery käive langes veerandi võrra ning kahjum ulatus üle 200 000 euro, sest turul on uusi väljakutseid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et logistikateenust osutava Woodyscovery OÜ müügitulu langes mullu 25 protsenti, 7,07 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus 237 905 euroni, mullusega võrreldes süvenes kahjum üle 10 000 euro võrra.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 28 inimest (lausa 16 võrra vähem kui aasta varem). Käive töötaja kohta tõusis 18 protsenti, 252 649 euroni. Keskmine brutotasu kasvas 42 protsenti, 1285 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Firma kirjutas oma tegevusaruandes, et ekspordi osakaal moodustas 19 protsenti müügist, ülejäänud tulud saadi Eestist. „Aruandeaastal toimusid märkimisväärsed muudatused nii ettevõtte töökorralduses kui ka omanike- ja juhtimisstruktuuris. Vahetus ettevõtte tegevjuht, samuti optimeeriti töökollektiivi koosseis,“ kirjutas ettevõte.

„Kõik muudatused olid ennekõige seotud üldise transiidisektori allakäiguga. Muudatuste eesmärgiks on uue ärikeskkonnaga kohanemine ja EL turgudele suunatud teenuste osakaalu suurendamine.“

Tänavused plaanid näevad ette ettevõtte restruktureerimise lõpetamist, et kohaneda muutunud ärikeskkonnaga ja jätkata rahvusvaheliste logistikateenuste osutamist olemasolevatele ja uutele klientidele, lisas ettevõte.

Ettevõtte omanikud on Datatec International OÜ (51 protsenti) ja Vadim Rinsky (39 protsenti). Mullu võtsid omanikud firmast 194 000 eurot dividende. 2015. aastal maksti dividende välja 16 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum