Katalaanide saatus Hispaania senati käes

27. oktoober 2017, 06:49
Meeleavaldajaid Katloonia lippudega Barcelona tänaval.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171027/NEWS/171029767/AR/0/kataloonia.jpg

Täna hääletab Hispaania senat, kas kiita heaks valitsuse pakutud meetmed, millega tahetakse peatada Kataloonia iseseisvuspüüdlused ja ajutiselt võtta piirkonnalt autonoomia.

Eile kogunenud Kataloonia parlament jättis otsustamata, kuidas vastata Hispaania keskvalitsuse kavatsusele võtta võim Kataloonias üle. Kataloonia president Carles Puigdemont jättis välja kuulutamata ennetähtaegsed regionaalvalimised, sest tema sõnul polnud garantiid, et valimised leevendaksid pingeid Madridiga. Pressikonverentsil ajakirjanike ees polnud Puigdemontil selgust, mis edasi juhtuma hakkab.

Täna aga hakkab Hispaania parlamendi ülemkoda ehk senat arutama Kataloonia autonoomia võimalikku peatamist. Ilmselt otsustab Hispaania võtta alates tänasest Kataloonia autonoomse piirkonna oma otsekontrolli alla ning tagandada Puigdemonti valitsus.

Täiendatud kell 10. Täna astus tagasi Kataloonia regionaalvalitsuse majandusminister Santi Vila. Tema sõnul oli tagasiastumise põhjus Puigdemonti otsus jätta Kataloonias ennetähtaegsed valimised välja kuulutamata, vahendas Yle.

"Mina olen tagasi astunud. Dialoogikatsed on taas läbi kukkunud," nentis ta sotsiaalmeedias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2017, 07:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing