• Jaga lugu:

  Katalaanide saatus Hispaania senati käes

  Meeleavaldajaid Katloonia lippudega Barcelona tänaval.Foto: EPA

  Täna hääletab Hispaania senat, kas kiita heaks valitsuse pakutud meetmed, millega tahetakse peatada Kataloonia iseseisvuspüüdlused ja ajutiselt võtta piirkonnalt autonoomia.

  Eile kogunenud Kataloonia parlament jättis otsustamata, kuidas vastata Hispaania keskvalitsuse kavatsusele võtta võim Kataloonias üle. Kataloonia president Carles Puigdemont jättis välja kuulutamata ennetähtaegsed regionaalvalimised, sest tema sõnul polnud garantiid, et valimised leevendaksid pingeid Madridiga. Pressikonverentsil ajakirjanike ees polnud Puigdemontil selgust, mis edasi juhtuma hakkab.
  Täna aga hakkab Hispaania parlamendi ülemkoda ehk senat arutama Kataloonia autonoomia võimalikku peatamist. Ilmselt otsustab Hispaania võtta alates tänasest Kataloonia autonoomse piirkonna oma otsekontrolli alla ning tagandada Puigdemonti valitsus.
  Täiendatud kell 10. Täna astus tagasi Kataloonia regionaalvalitsuse majandusminister Santi Vila. Tema sõnul oli tagasiastumise põhjus Puigdemonti otsus jätta Kataloonias ennetähtaegsed valimised välja kuulutamata, vahendas Yle.
  "Mina olen tagasi astunud. Dialoogikatsed on taas läbi kukkunud," nentis ta sotsiaalmeedias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.