• Jaga lugu:

  Ülikool viib kokku ettevõtted ja tudengid

  Tartu ÜlikoolFoto: Postimees

  TÜ arvutiteaduse instituut alustab 2018. aasta kevadsemestril uudse õpinguvormiga, kus magistrandid saavad läbida praktika, magistritöö ja osa õppekava aineid partnerettevõttes. Tudengitele tagatakse samal ajal stipendium, teatas Tartu Ülikool.

  Ettevõtjaid vaevab tööjõupuudus ja eelkõige vajadus kõrgelt haritud tippspetsialistide järele ning selleks, et nõutud IT-spetsialistid ei jätaks õpinguid pooleli ega siirduks kiiresti lihtsamale tööle, jõudis arvutiteaduse instituut lahenduseni, mis aitab eri huvid kokku viia. Kõigi esimese aasta arvutiteaduse magistrantide seas käivitati tööstusmagistrantuuri konkurss, mille edukamad kandidaadid asuvad kevadest praktikale partnerettevõttes - nad hakkavad lahendama ettevõtte praktilisi ülesandeid ning kirjutavad magistritöö partnerettevõtte püstitatud teemal ettevõtte ja ülikooli ühisel juhendamisel.
  Arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo sõnul saab ülikool oma tugevused ja teadmised üle kanda ettevõtete praktilisse tegevusse. "Oluline on just kokkulepe, mis pakub tudengile täiskohaga õppimise võimalust, on samas personaalne ja vastab ühe ettevõtte tugevustele ja vajadustele," lisas ta.
  Pilootprojektis osalevad Swedbank, Plumbr, ReachU, Fortumo, Pipedrive, eAgronom ja STACC. Kuigi partnerettevõtteid on seitse, valitakse esimesel aastal välja kaheksa tudengit - Plumbr pakub võimalust kahele tudengile.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.