Äripäev • 30. oktoober 2017 kell 6:56

Ülikool viib kokku ettevõtted ja tudengid

Tartu Ülikool  Foto: Postimees

TÜ arvutiteaduse instituut alustab 2018. aasta kevadsemestril uudse õpinguvormiga, kus magistrandid saavad läbida praktika, magistritöö ja osa õppekava aineid partnerettevõttes. Tudengitele tagatakse samal ajal stipendium, teatas Tartu Ülikool.

Ettevõtjaid vaevab tööjõupuudus ja eelkõige vajadus kõrgelt haritud tippspetsialistide järele ning selleks, et nõutud IT-spetsialistid ei jätaks õpinguid pooleli ega siirduks kiiresti lihtsamale tööle, jõudis arvutiteaduse instituut lahenduseni, mis aitab eri huvid kokku viia. Kõigi esimese aasta arvutiteaduse magistrantide seas käivitati tööstusmagistrantuuri konkurss, mille edukamad kandidaadid asuvad kevadest praktikale partnerettevõttes - nad hakkavad lahendama ettevõtte praktilisi ülesandeid ning kirjutavad magistritöö partnerettevõtte püstitatud teemal ettevõtte ja ülikooli ühisel juhendamisel.

Arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo sõnul saab ülikool oma tugevused ja teadmised üle kanda ettevõtete praktilisse tegevusse. "Oluline on just kokkulepe, mis pakub tudengile täiskohaga õppimise võimalust, on samas personaalne ja vastab ühe ettevõtte tugevustele ja vajadustele," lisas ta.

Pilootprojektis osalevad Swedbank, Plumbr, ReachU, Fortumo, Pipedrive, eAgronom ja STACC. Kuigi partnerettevõtteid on seitse, valitakse esimesel aastal välja kaheksa tudengit - Plumbr pakub võimalust kahele tudengile.  

Hetkel kuum