Äripäev • 1 november 2017

Turvariskiga ID-kaartide tootja eiras viga

Jüri Ratas ID-kaardi probleemi avalikustanud pressikonverentsil  Foto: Andras Kralla

Esmaspäeval avalikustasid Eesti ID-kaartide potentsiaalse turvariski avastanud Tšehhi teadlased suure osa oma tööst, mida homme USAs Dallases konverentsil tutvustatakse.

Tööst ilmnes, et tšehhid teatasid ID-kaartide probleemist kiipe tootvale ettevõttele Infineon juba tänavu veebruaris, kirjutas Eesti Päevaleht. RIA aga ei saanud probleemist teada ei kiipe tootvalt Infineonilt ega kaarditootjalt Gemaltolt, vaid otse Tšehhi teadlastelt. „Eks nad vaatasid, et me jätkuvalt anname neid kaarte välja, ju me siis ei tea sellest asjast,” ütles riigi infosüsteemi ameti (RIA) eID valdkonna juht Margus Arm väljaandele.

Eesti sai ID-kaardi potentsiaalsest turvariskist teada alles augusti viimastel päevadel, mis tähendab, et oluline info jäi pooleks aastaks kuhugi pidama.Eile tegi RIA üleskutse, et kõik, kelle ID-kaart on välja antud alates 2014. aasta oktoobrist, võiksid kiiremas korras oma ID-kaardi sertifikaate uuendada. See tekitas järjekordse probleemi, sest uuendamist vajavaid kaarte on 800 000, kuid uuendamissüsteem suudab korraga teenindada umbes 1000 kaarti.

Hetkel kuum