Äripäev • 9. november 2017 kell 6:58

Macron: lähikuudel on ISISega lõpp

Terrorirühmituse Islamiriik relvad  Foto: epa

Täna, peaaegu kaks aastat pärast Pariisi 13. novembri terrorirünnakuid „oleme me võitnud“, kinnitas Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron külaskäigul Abu Dhabisse Prantsuse mereväebaasi, vahendas Le Figaro.

Missioon on peaaegu täidetud, kõlas Macroni suust täna hommikul Abu Dhabi baasis oma mereväelaste ees. Macron ütles, et ISISe hävitamine on lähikuude küsimus ning sellele väitele annab kindlust asjaolu, et liitlased on saanud oma kontrolli alla Raqqa, terroristidele olulise linna, kus „kavandati, organiseeriti ja juhendati“ ka Pariisi terroriste 13. novembril 2015.

„Peaaegu kaks aastat pärast neid tapmisi oleme me päev päeva järel võite saavutanud,“ rääkis Macron ja lubas, et peagi on Iraagi-Süüria aladel Islamiriigiga lõpp.

Hetkel kuum