Kristjan Pruul • 10. november 2017
Jaga lugu:

Ehitustööd pidurdasid Rimi käivet

2017. aasta lõpuks muudetakse kõik Säästumarketid miniRimi kauplusteks.  Foto: ÄP fototoimetus

Säästumarketite ümberehitamise ja teiste ehitustööde tõttu langes Rimi Eesti poodide käive kolmandas kvartalis 5 protsenti, 92,3 miljoni euroni ning aasta esimese üheksa kuu arvestuses 2,2 protsenti 280 miljoni euroni.

Lisaks Säästumarketite Rimi poodideks ümberehitamise tõttu toimunud käibelangusele tõi Rimi emafirma ICA Gruppen kvartaliaruandes välja ka välised mõjud, mille tõttu kolm kauplust olid enamuse kolmandast kvartalist suletud. Suletud poode arvesse võtmata hindas jaekett Eesti käibekasvu kolmandas kvartalis 5,3 protsendile ja aasta üheksa kuu jooksul 1,2 protsendi peale.

Veel tõi ICA Gruppen Baltikumi poodides välja, et käibekasvu vedas peamiselt hinnatõus ning jaeketi Baltikumi tegevuskasum kasvas pea 20 protsenti. Peamiselt toetasid seda Läti poed, kus käive on kasvanud üle nelja protsendi moodustades kolmandas kvartalis 185 miljonit ja üheksa kuu jooksul 554 miljonit eurot.

Lisaks Eesti Säästumarketite ümberehitamisele nimetab ICA suurema investeeringuna Leedu IKI poeketi ostu, tehingu lõpptulemusena peaks ketti lisanduma 17 uut poodi.

Rimi poeketti kuulub Eestis 88, Lätis 119 ja Leedus 57 poodi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum