Äripäev • 10 november 2017

Elron tõstab piletihinda

Elron teatas, et tõstab 10. detsembrist rongipiletite hinda keskmiselt 5 protsenti, mis tähendab hinnatõusu 10-20 sendi võrra.

"Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt 5 protsenti. Enamasti tähendab see, et piletihinnale lisandub 10-20 senti, loomulikult jäävad kehtima ka Elroni soodustused sõidukaardiga ja internetist ostmisel," selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Hinnad ei muutu igal pool ühtmoodi - mõnel pool on hinnatõus suurem, kuid on ka hindu, mis ei muutu.Hinnatõusu põhjendab riigifirma lisandunud uute väljumistega ja Narva liinile ekspressrongi tulekuga. "Ühtlasi mõjutavad meid ka taristu kasutustasu tõus, rongide läbisõidu kasvust tulenevad suuremad hooldus- ja remondikulud ning kütuse- ja tööjõukulud," loetles Kongo.Elroni kaubamärk kuulub riigifirmale Eesti Liinirongid, Elroni rongidega tehti mullu 6,8 miljonit reisi.Mulluse aasta lõpetas Elron üle 4 miljoni eurose kahjumiga, käive oli 35,4 miljonit eurot (aasta varem 39,6 mln), riiklik toetus tegevuskulude katteks oli 15,6 miljonit eurot (aasta varem 15,2 mln). Elron annab tööd umbes 300 inimesele.

Hetkel kuum