Mait Kraun • 23. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tee-ehitaja kasum langes poole võrra

Teetööd.
Teetööd.  Foto: Raul Mee

Tee-ehitaja Viamer Grupp kasvastas käivet, aga kasum langes ligi poole võrra.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et teede ja kiirteede ehitusega tegeleva Viamer Grupp OÜ müügitulu kasvas mulu 3 protsenti, 4,66 miljoni euroni. Ärikasum langes 44 protsenti, 395 994 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 28 inimest, see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta kasvas 3 protsenti, 166 358 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 13 protsenti, 1925 euroni kuus. Juhtkonnale maksti tasusid kokku 60 912 eurot.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõtte põhitegevusala on hooajaline ja sõltub ilmastikutingimustest. Hooajaväline periood kasutatakse töötajate puhkusteks ja järgmise hooaja tellimuste hankimiseks,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. „2016. aastal investeeriti põhivarasse 152 911 eurot, osteti uus kallur ja projektijuhtidele sõidukid.“

„Järgmise aasta eesmärgiks on turupositsiooni säilitamine läbi teenuse kõrge kvaliteedi,“ lisas firma.

Ettevõtte omanikud on Egon Tischler ja Marika Harak (kummalgi 50 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt