Äripäev • 28. november 2017 kell 6:09

DPD hakkab pakiautomaatide võrku laiendama

DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla.  Foto: Andras Kralla

E-kaubanduse kasvu arvestades lisab logistikafirma DPD kahe aasta jooksul Balti riikidesse üle 250 uue pakiautomaadi ning investeerib kokku ligi 5 miljonit eurot.

Juba järgmise aasta jooksul paigaldab DPD Baltikumi vähemalt 120 uut pakiautomaati - 50 Eestisse, 20 Lätti ning 50 Leetu. Investeeringuplaan viiakse lõpuni 2019. aasta jooksul. Kokku investeerib DPD järgneva kahe aastaga Baltikumi pakiautomaatide võrgustikku ligi 5 miljonit eurot. Ettevõttel on praegu Eestis 127, Lätis 139 ja Leedus 91 pakipunkti.

Kantar TNSi ja DPD tellitud suvisest uuringust selgus, et Eesti elanikud kasutavad teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (41% küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati ligi kolmandik e-ostlejatest.

Hetkel kuum