Reformi pressišeff läks partei asutaja palgale

Reformierakonna kommunikatsioonijuht Silver Pukk loobus üheksa aastat kestnud parteitööst.  Foto: Raul Mee
Marge Väikenurm • 15. detsember 2017 kell 8:15

Reformierakonna endine kommunikatsioonijuht Silver Pukk läks erakonna ühe asutaja, ärimees Indrek Rahumaa firma palgale.

“Indrek Rahumaa on minu hea tuttav juba aastaid,” selgitas Pukk, milline tema ja Rahumaa täpsem seos on, ja lisas, et nad mõlemad kuuluvad ka Reformierakonna ridadesse. “Suurima heameelega liitusin Indreku tiimiga.”

Puki liikumisest tekstiilitööstusesse kirjutati juba novembris, kuid tahaplaanile jäi, et ta asus Rahumaa kui erakonna ühe asutaja teenistusse. Aastaid madalat profiili hoidnud Rahumaast kirjutas Äripäev viimati pikemalt selle aasta suvel. Muu seas rääkis majanduskriisi ajal Eestis põhja kõrbenud Rahumaa toona enda seosest Reformierakonnaga, kellele on ta ka raha annetanud.

Raha parteile

Küsimusele, kui palju käivad Reformierakonna liikmed Rahumaalt raha küsimas, vastas ta, et ei käida. Küsimusele, kas ta siis pakub ise raha, kostis Rahumaa, et toetab talle meeldivat maailmavaadet. „Mingi paar aastat tagasi andsin paarkümmend tuhat eurot,” sõnas ta. Summa oli toona 25 000 eurot.

Mida ta sellest võitnud on? “Loodan, et tänu sellele sai natuke paremat kampaaniat teha,” püüdis Rahumaa teema naljaks pöörata. Ajakirjaniku tõdemusele, et ainult kampaania edukus ei saa ju rõõmustada, teatas Rahumaa, et talle teeb heameelt mõistlik poliitika.

Rahumaa sõnul ei ole Reformierakond talle midagi lubanud. “Konkreetselt mitte midagi. Mul ei ole Eestis ärihuvisid. Sellist parteid ma ei toetaks, kus saad midagi vastu küsida. Näed, siin on raha ja teeme mingi diili. Ma ei taha, et sellise jutuga minu juurde tullakse. See on täpselt vastupidine läbipaistvusele,” rääkis ta.

Uus asemik

Pukk vedas Reformierakonna kommunikatsiooni üheksa aastat, ta ise rõhutab ka seitset valmiskampaaniat. Nüüd asus Puki asemele Taavi Rõivase ahistamisskandaali klaarinud Ave Tampere.

“Otsus edasi liikuda oli minu isiklik soov ja otsus. Vajadus uue inimese järele tekkis minu liikumise tulemusena, mitte vastupidi,” ütles Pukk.

Keskerakonna endine pressisekretär Taavi Pukk ütles kaks aastat tagasi Postimehele nimekaim Silver Puki kohta, et arvestades pressišefi enamasti kaadri taha jäämist, ei saa avalikkus tõenäoliselt kunagi teada, millised nipid on Silver Puki välja mõeldud.

“Üks geniaalsemaid asju oli minu hinnangul aga nn Silvergate’i skandaali ajal, mil selle peaosaline justiitsminister Kristen Michal esines «Aktuaalse kaamera» otsestuudios valge kampsuniga. Valge, aus, siiras ja kodune kampsun – kui see oli Silveri idee, siis loodan, et ta sai selle eest preemiat,” jutustas Taavi Pukk. Silver Puki fopaaks nimetas ta tookord seda, et valitsuse otsusele tõsta kütuseaktsiisi tehti küllaltki kehv meediaplaan ning peaminister Taavi Rõivas jäi selgelt kaotajaks.

Pesutootja palgal

Nüüd tegeleb Silver Pukk Rahumaa teenistuses European Lingerie Groupi kommunikatsioonijuhina. Ettevõte vahetas hiljuti nime, varem teati seda Lauma Internationalina. Lauma Fabricsi kaubamärk jäi alles. Selle all müüb grupp tekstiile ja pitsi suurematele pesubrändidele. Lisaks toodab ja müüb grupp Conturelle- ja Felina-nimelisi Saksa pesubrände.

ELG-l on tehaseid Lätis, Ungaris ja Saksamaal ning grupi põhiturud on Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania, Portugal, Poola, Tšehhi, Ungari, Baltikum, USA ja Venemaa.

Hetkel kuum