Kristjan Pruul • 15 detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Ryanair vandus ametiühingutele alla

.
.  Foto: Reuters/Scanpix

Pühade ajal tehtud streigiähvardus sundis Iiri odavlennufirmat Ryanair muutma oma poliitikat ja aktsepteerima esimest korda 32aastase ajaloo jooksul läbirääkimisi ametiühingutega, kirjutab Reuters.

Iiri lennufirma ütles, et alustab kõnelusi pilootide ametiühingutega Iirimaal, Saksamaal, Itaalias, Hispaanias ja Portugalis tingimusel, et nende esindusorganisatsioonid koosnevad ainult Ryanairi pilootidest. "Ametiühingute tunnistamine on märkimisväärne muutus Ryanairi jaoks, kuid eks me ole ennegi suuri muutusi läbi teinud," ütles tegevjuht Michael O'Leary. Ryanairi aktsia langes reede ennelõunal 2,3 protsenti.

Järeleandmisele sundis iirlast mitme riigi pilootide ähvardus alustada keset tihedat pühade hooaega streigiga. Itaalia piloodid lubasid reedel alustada neljatunnist hoiatusstreiki ning Iirimaa ja Portugali piloodid ähvardasid 20. detsembriks juba 24tunnise streigiga.

Parim viis streike vältida on ilmselt kõnelused pilootidega läbi ametiühingute, möönis O'Leary.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt