Kristjan Pruul • 4. jaanuar 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Hiina
Hiina  Foto: EPA

BaltCapi Magnetic MRO ostutehinguga tegi Hangxin Hiina ettevõtete viimase aja suurima investeeringu Eestisse.

Magnetic MRO 43 miljoni euro suuruse tehingu kõrvale on viimasest ajast panna vaid Taxify vähemusosaluse müük Didi Chuxingile, juulis tehtud tehing oli arvatavasti 10 miljonit eurot.

Kas Hiina lennukihooldusfirma tehing pärast ka otseinvesteeringute statistikas kajastub, ei ole veel selge. „Magnetic MRO praegused omanikud on mitteresidendid ja kui Hiina ettevõttest saab vahetult uus omanik, siis maksebilansi mõistes otsinvesteeringute tehingut ei toimu, kuna Eestisse lisaraha ei tulnud. Küll aga muutub omaniku riik investeerimispositsioonis, st seal kasvab Hiina investeeringute maht märgatavalt,“ selgitas Eesti Panga avalike suhete juht Viljar Rääsk.

Muidugi on ka võimalik, et Hiina investor omandab Magnetic MRO mõne valdusfirma kaudu. „Siis on maksebilansi seisukohast tulemust võimatu ennustada, see oleneb, millisesse riiki valdusfirma tehakse ja kuidas tehingut finantseeritakse,“ ütles Rääsk.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt