Äripäev • 12. jaanuar 2018 kell 8:18

Bigbanki uus infosüsteem valiti maailma 10 parima hulka

Icefire OÜ tehnoloogiadirektor Jan Lakspere ja Bigbanki juhatuse esimees Sven Raba auhinnagalal.  Foto: Icefire, Bigbank

Rahvusvahelisel "Banking Technology Awards 2017" konkursil kuulutati Bigbanki ja Icefire'i koostöös arendatav uus infosüsteem NEST maailma 10 parima pangandustehnoloogia arendusprojekti hulka kategoorias "Best Tech Overhaul Project", teatasid ettevõtted.

Londonis toimunud auhinnagalal tunnistati aasta parimaks India Post ning esile tõsteti ka Allied Irish Banki. Samas kategoorias kandideerisid muuhulgas Deutsche Banki, HSBC, Saxo Banki jpt tuntud tegijate suured arendusprojektid.

"Maailma kõige modernsema mikroteenustel põhineva pangaplatvormi arendamine oli Icefire'i jaoks ainulaadne võimalus," sõnas Icefire OÜ tehnoloogiadirektor Jan Lakspere. "Edukuse valem oli Bigbanki julge ning ambitsioonika visiooni sidumine Icefire'i maailmatasemel pangatehnoloogia-alaste teadmistega. Ehitasime kogu süsteemi üles nullist, kasutades selleks uusimaid tehnoloogiaid ja arhitektuurseid valikuid ning juurutades samal ajal tänapäevaseid uusi IT-protsesse ja meeskondade loomise printsiipe."

Bigbanki juhatuse esimehe Sven Raba sõnul koondab pank oma peamised info- ja pangatehnoloogilised lahendused ühtsele tänapäevasele platvormile ning üleminek sellele toimub etapiviisiliselt alates 2017. aasta juunist kuni 2020. aastani. "Esimesena juurutasime tuumiksüsteemi põhimahus panga Soome filiaalis 2017. aasta juunis," ütles Raba.

 

Hetkel kuum