Äripäev • 16. jaanuar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinn tühistas kaks jäätmete käitlushanget

Prügi  Foto: Raul Mee

Tallinna linn tunnistas kehtetuks kesklinna ja vanalinna veopiirkondadest kogutud jäätmete käitlemise hanke. Hankel oli ainsaks pakkujaks Ragn-Sells AS, vahendas Raepress.

Linn tõi põhjenduseks, et hankel pakutud biolagunevate jäätmete käitlemise hind oli selgelt kõrgem võrreldes konkurentidega, kelleks on Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus või Väätsa prügila. Eesmärgiks oli hankemenetluses turukonkurentsi ärakasutamine ja soodustamine, kuid ühe pakkuja osalemine hankemenetluses ei võimalda hankijal tagada konkurentsi efektiivset ärakasutamist ning kasutada rahalisi vahendeid säästlikult ja otstarbekalt.

Tallinna Keskkonnaamet alustab lähipäevil uue käitlushanke läbiviimisega ning arvestades, et riigihankega tellitava teenuse pakkujaid on turul rohkem kui üks, on tõenäoline, et uue riigihanke korraldamisega on võimalik tagada konkurentsi efektiivsem ärakasutamine.

Kesklinnas tekib umbkaudu 11 200 tonni ning vanalinnas 4900 tonni olmejäätmeid aastas. Kesklinna piirkonnas katkes jäätmevedu 2017. aasta mais, kui Ragn-Sells ütles linnaga sõlmitud hankelepingu üles. Vedu on korraldamata ka vanalinna piirkonnas.  

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt