Äripäev • 30. jaanuar 2018 kell 12:09

Ratas lubab pensionäridele lisaraha

Jüri Ratas  Foto: Andras Kralla

Lisaks pensionide plaanilisele indekseerimisele tuleks pensione erakorraliselt tõsta vähemalt 60 kuni 70 eurot, ütles peaminister Jüri Ratas täna Vikerraadios esinedes.

"1. aprilli plaaniline pensionitõus on 6,3 protsenti, millega kasvab pension 416 eurolt 442 eurole. Millest aga mina ja ka Keskerakond räägib on see, et lisaks tuleks panna 60 kuni 70 eurot juurde, et tuua keskmine vanaduspension suhtelisest vaesusest välja," rääkis Ratas Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister".

Ratase sõnul ei ole suhtelise vaesuse osas värskeid näitajaid, kuid 2016. aasta andmetel elas suhtelises vaesuses Eestis 276 000 inimest ehk 21,1 protsenti elanikkonnast. Ratase hinnangul on nende seas palju pensionäre.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles eelmisel nädalal ajalehele Lääne Elu, et Keskerakonna üheks tähtsaimaks valimislubadusteks eelseisvatel riigikogu valimistel võib saada erakorraline, 100eurone pensionitõus.

Ratas tunnistas, et kõik sellised täiendavad kulud nagu erakorraline pensionitõus vajavad lisaraha, kuid lahendus ei ole vaid see, kuidas olemasolev raha ümber jagada, vaid et seda tuleb ka juurde tekitada.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum