Äripäev • 21. veebruar 2018 kell 5:31

Hillar Tederi suurarendust rahastab Arle Mölder

Novira Capitali juhtivpartner Arle Mölder Äripäeva kinnisvarakonverentsil.  Foto: Raul Mee

Eduka kinnisvaraarendaja Arle Mölderi firmast Novira Finance on saanud Tallinna reisisadama juurde rajatava Porto Franco kaubanduskeskuse üks suuremaid finantseerijaid, kirjutab Eesti Ekspress.

Jaanuari lõpust on kaubanduskeskuse maatükile seatud Novira kasuks 22,5 miljoni euro suurune hüpoteek. "Aasta aega pidasime Hillar Tederiga kõnelusi. Refinantseerisime varem Swedbankilt ja Oleg Ossinovskilt võetud laenud," ütles Mölder Ekspressile. "Rahastamine ongi Novira Finance'i põhitegevus, meie portfell on üle 30 miljoni euro."

Porto Francot rajab suurärimees Hillar Teder, kes küll formaalselt arendusfirma omanikeringi ei kuulu. Pangad suhtlevad Tederiga ettevaatlikult, sest ta on segatud Tallinna endise linnapea Edgar Savisaarega seotud altkäemaksuloosse, lisab Ekspress.

Loe lähemalt tänasest Eesti Ekspressist.

Hetkel kuum