Äripäev • 18. aprill 2018 kell 11:37

Technopolis Ülemistel rekordiline kasumi kasv

Vaade Ülemiste City Lõõtsa tn büroohoonest.  Foto: Raul Mee

Ülemiste City ärilinnakut arendava AS Technopolis Ülemiste puhaskasum kasvas 2017. aastal 68%, ulatudes 12 miljoni euroni. Käive kasvas 5%, ulatudes 13,6 miljoni euroni, mis on ettevõtte aegade parim tulemus.

Technopolis Ülemiste vahendas pressiteates, et nende kulumieelne tegevuskasum EBITDA oli 8,9 miljonit eurot ning kasvas mullusega võrreldes 4,3%. ASi omakapital moodustas aruandeperioodi lõpus 68,4 miljonit eurot.

„2017. aasta oli ettevõtte ajaloo edukaim, sellele andis hoogu eelkõige üüripindade kõrge täituvus ja tulemusrikas teenuste müük,“ ütles Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov. Ülemiste Citys on üüripinds ca 72 000m².

Mullu jõudsid lõpule detailplaneeringu muudatused ning nüüd saab ettevõte rajada Suur-Sõjamäe, Lõõtsa, Ääsi ja Valukoja tänava vahelisele 4,41 ha alale kaheksa uut büroohoonet kogumahus 80 000 m² ja kaks uut 500-kohalist parkimismaja. Hoonestuse investeerimisotsust ei ole veel langetatud, lisas ettevõte.

Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb üle 300 ettevõtte ning seal töötab ca 8000 inimest. Technopolis Ülemiste kuulub 51 protsendiga Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49 protsendiga Mainor Ülemistele.

Hetkel kuum