Äripäev • 29. juuni 2018 kell 11:33

Soe mai vähendas maagaasi importi

Gaasitorud.  Foto: Andres Haabu

Mais läks Eleringi ülekandevõrgust tarbimisse 219,7 gigavatt-tundi maagaasi, mis on 27 protsenti vähem kui aasta varem samal perioodil. Tarbimise langust mõjutas keskmisest oluliselt soojem mai õhutemperatuur.

Kokku läbis ülekandevõrku maikuus 273 gigavatt-tundi maagaasi, sellest 54,4 moodustas transiit läbi Kagu-Eestis asuva torustiku, teatas Elering. Väikseim Eestisse jõudnud ööpäevane maagasi kogus oli 4,6 gigavatt-tundi ja suurim 13,6 gigavatt-tundi.

Ülekandetorustiku mahuvaru oli möödunud kuul sarnaselt eelmisele aastale ligi 50 gigavatt-tundi.Leedu gaasibörsil GET Baltic kaubeldud maagaasi hind oli Eesti hinnapiirkonnas möödunud kuul 19,03 eurot megavatt-tunni kohta, langedes 1,4 protsendi võrra. Lätis oli keskmine hind 19,82 ja Leedus 19,87 eurot megavatt-tunni eest. Baltikumi keskmine süsteemihind oli 19,85 eurot. Soome Kaasupörssil oli võrreldav hind 21,7 eurot megavatt-tunni eest.

Hetkel kuum