Jaemüüjate tulu vähenes

raha  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 30. juuli 2018 kell 5:10

Jaekaubandusettevõtete müügitulu vähenes juunis eelmise aasta juuniga võrreldes püsivhindades 1%, teatab statistikaamet.

Juunis oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 613,6 miljonit eurot.Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasv juunis aeglustus. Kui mais suurenes nende ettevõtete müügitulu eelmise aasta sama kuuga võrreldes 6%, siis juunis oli kasv 2%. Müügitulu suurenes nelja ja vähenes kahe tegevusala kauplustes ning ühe tegevusala kauplustes jäi müük eelmise aasta tasemele.

Müügitulu suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 9%), posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes (kasv 7%), apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 5%) ning muudes spetsialiseerimata kauplustes nn kaubamajades, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kasv 1%).

Müügitulu vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjadega ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük). Tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes jäi müügitulu eelmise aasta juuniga samale tasemele.

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes 4%, sama palju vähenes ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes juunis jaekaubandusettevõtete müügitulu 2%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli vähenemine samuti 2%. Tänavuse kuue kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 0,5%.

Hetkel kuum