ehitusuudised.ee  • 1. september 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti Energia ja TTÜ otsivad võimalusi lubjakivi taaskasutamiseks

Foto: Scanpix

Eesti Energia ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmisid koostööleppe eesmärgiga uurida, millises mahus on võimalik taaskasutada Eesti Energia tootmise kõrvalproduktina tekkivat lubjakivi, vahendab ehitusuudised.ee.

Eesti Energia strateegiliste projektide direktori Andres Vainola sõnul peab Eesti Energia ringmajandust väga oluliseks. „Meie eesmärk on jätta keskkonnale võimalikult väike jalajälg ja maksimaalselt taaskasutada tootmise kõrvalprodukte nagu näiteks lubjakivi ja tuhk,“ rääkis Vainola.

Eesti Energia suurenergeetika tootmisüksustes tekib aastas pea 5 miljonit tonni lubjakivi, millest täna tehakse killustikutooteid mõnisada tuhat tonni aastas. Alles jäänud osa ladestatakse maapinnale, millest tekivad lubjakivimäed, mis keskkonnaohtu endast ei kujuta, kuid võivad häirida kohalikke kogukondi.

Vainola lisas, et kas või näiteks Rail Balticu raudteetrassi kandev kiht vajab kümneid miljoneid tonne erinevaid looduslikke materjale, mida võiks just põlevkivi tootmise jääkide taaskasutamisest saada.

Pikemalt saab lugeda ehitusuudiste portaalist.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt