Äripäev • 14. september 2018 kell 5:07
Peaminister Jüri Ratas.  Foto: Andras Kralla

Jüri Ratas kohtub Angela Merkeliga

Peaminister Jüri Ratas suundub täna Leetu Vilniusesse, kus kohtub Saksamaa liidukantsler Angela Merkeliga.

Ratas ja Merkel räägivad Eesti ja Saksamaa digikoostööst ning konkreetsete ja praktiliste ühisprojektideni jõudmisest. Lisaks on kõne all kaitse- ja julgeolekupoliitika ning koostöö arendamine idapartnerluse riikidega.

„Rahvusvahelistes suhetes on kõige väärtuslikum vara usaldus. Meid ühendab Saksamaaga usaldus nii omavahelises suhtluses kui ka Euroopa Liidus ja NATOs. See on hea pinnas, et minna süvitsi edasi digiprojektidega. Selle koostöö eesmärk on ühtaegu õilis ja keeruline – säästa loodust, raha ja aega ning tõsta meie inimeste heaolu ja turvalisust,“ ütles Ratas enne kohtumist.

Ühisel töölõunal keskenduvad Balti riikide peaministrid, Leedu president Dalia Grybauskaitė ja liidukantsler Merkel peamiselt Euroopa Liidu sisejulgeolekule, sealhulgas välispiiride kaitsele ja võitlusele kuritegevusega, Brexiti läbirääkimiste arengutele ja rändeküsimustele. Seega teemadele, mida Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhid arutavad järgmisel nädalal Austrias Salzburgis toimuval mitteametlikul ülemkogul.

Hetkel kuum