Äripäev • 19. september 2018 kell 8:45

"Riskiisu ja riskikontroll ei olnud tasakaalus"

Foto: Andras Kralla

Danske siseraport kinnitab Eesti sõltumatu järelevalve seniste sammude õigsust, teatas finantsinspektsioon.

„Danske panga sisejuurdluse raport kinnitab finantsinspektsiooni poolt 2007–-2015 tehtud kontrollide tulemusi Danske panga Eesti filiaalis ning tunnistab pangas eksisteerinud probleemide ulatust. Raportis kirjeldatakse olulisi puudujääke Danske panga organisatsioonis, kus riskiisu ja riskikontroll ei olnud tasakaalus,“ ütles finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler. „Tutvume põhjalikult raportiga ning otsustame edasised sammud koos põhijärelevalvajaks oleva Taani finantsjärelevalveasutusega."

Värsked uudised Taanist sisekontrolli tulemuste kohta leiad SIIT.

Kessler tõdes, et aastatel 2014 ja 2015 toimunud Danske panga kaasuse lahendamine ning selleks vajaliku tõendusmaterjali kogumine oli finantsinspektsioonile, arvestades finantsjärelevalvel olevaid andmeid ja õigusi, suureks väljakutseks. "Oleme lisaks Danske juhtumile jõulise finantsjärelevalve tulemusena lahendanud viimastel aastatel mitu olulist riski Eesti turul."

"Käesolev juhtum näitab, et oluline on toimiv rahvusvaheline koostöö nii finantsjärelevalvete kui õiguskaitseorganite vahel,“ lisas ta.

Hetkel kuum