Äripäev • 24. september 2018 kell 6:22
Eestlased on ostnud rohkem ja uuemaid autosid kui meie lõunanaabrid  Foto: Raul Mee

Eestlased ostavad Baltikumis uuemaid sõidukeid

Autot vahetades eelistab suurem osa eestlastest osta kas uue või peaaegu uue auto, vanemad autod pakuvad rohkem huvi Läti ja Leedu elanikele ulatudes keskmiselt 40 protendini, selgub SEB korraldatud küsitlusest.

„Arvestades rahvaarvu ja uute sõiduautode müügistatistikat Balti riikides, siis kindlasti on kõige suurem kasvupotentsiaal Leedus, kus senise trendi jätkudes peaks uute autode müük ületama Eesti tulemuse," AS SEB Liisingu juhatuse liige Rein Karofeld pressiteate vahendsel.

"Eesti uute autode müügi – ja teenindamisega seotud sektor on täna väga aktiivne, mida kinnitab ka maanteeameti uute autode müügistatistika. Ka sõiduauto liising on Eesti tarbija jaoks oluliselt igapäevasem toode kui teistes Balti riikides," lisas Karofeld.

Ainult 20% Eesti, Läti ja Leedu elanikest tunnistasid, et sõidavad oma autoga kauem kui 5 aastat. Seevastu viimase aasta jooksul on oma autot uuendanud ligi 40% Eesti ning veidi üle 30% Läti ja Leedu elanikest.

Vaatamata sellele, et Eesti elanike seas on kasutuses üsna uued autod, plaanib ikkagi 40% Eesti küsitluses osalejatest lähima paari aasta jooksul oma liiklusvahendit uuendada. Pooled vastanutest on kinnitanud, et esialgu valivad nad auto, mis meeldima hakkab, ja alles seejärel kaaluvad oma finantsvõimalusi.

Uuringu tegi SEB tellimusel Norstat tänavu suvel, selles osales 3100 inimest.

Hetkel kuum