Äripäev • 1. oktoober 2018 kell 7:07
Toomas Hendrik Ilves  Foto: Andres Haabu

Ilves: Eesti on Danske jaoks mugav pahategija

„Tegu on Taani pangaga ja sellele kohalduvad Taani regulatsioonid. Leppige sellega“, ütles Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves Taani ajalehele Weekendavisen Danske rahapesuskandaali kohta.

Väljaanne märgib, et Danske rahapesuskandaal langes pea täielikult sellesse aega, mil Ilves Eesti president oli. Endine president tõdes väljaandele, et ta oli rahapesuskandaalist kuuldes üllatunud ja kuigi Eesti finantsinspektsioon tegi Danske Bankile ettekirjutusi, polnud need kunagi tema radarile jõudnud.

„See on Eestis päris väike pank, ma ei tea kedagi, kes oleks seda kasutanud,“ ütles Ilves.

Ilves tõdes, et Danske jaoks on Eesti mugav pahategija, sest tegu on Ida-Euroopa väikese riigiga, kes ei kontrolli asju. Siiski on Eesti Danske puhul Ilvese meelest head tööd teinud, sest Eesti järelvalveametid tegid Danske Eesti filiaali kahtlase tegevuse kohta mitme aasta vältel märkusi.

„Olge nüüd! Auditi eest lasub põhiline vastutus Danske Bankil. Eesti pole seda haru ostnud. Nad tahavad selle teiste kaela määrida,“ jätkas ta.

Hetkel kuum