• Varasemalt bussifirmat Lux Ekspress Estonia juhtinud Hannes Saarpuu peab nüüd Nordica juhina keskenduma riikliku lennufirma teenuse kvaliteedi parandamisele.Foto: Raul Mee
  Jaga lugu:

  Liigne ambitsioon muudab Nordica lennuplaane

  Nordica valmistub edaspidi lendude arvu vähendamiseks, et parandada teenuse kvaliteeti, teatas riigiettevõte.

  Nordica juhatuse esimees Hannes Saarpuu ütles, et aasta esimeses pooles võttis riiklik lennufirma ette liiga palju uusi projekte, mis kahjuks mõjutasid teenuse kvaliteeti. "Oleme otsustanud, et edaspidi lendame vajaduse korral pigem vähem, aga teeme seda nii, et reisijate usaldus meie vastu kasvaks. Seepärast teeme ka muudatusi oma talvehooaja lennuplaanides," selgitas Saarpuu pressiteate vahendusel.
  Saarpuu sõnul konkurents Tallinnast lendavate reisijate pärast teravneb kogu aeg ja surve piletihindadele kasvab. Seoses sellega on Tallinna kommertsüksus teinud viimase kuu jooksul mitu muudatust.
  Saarpuu lisas, et Tallinn on Nordica kõige olulisem baas ja jääb selleks ka tulevikus. Samal ajal on tema sõnul oluline pakkuda klientidele lende, mille järele on reaalne nõudlus ja kus ettevõte suudab oma lennukipargiga olla konkurentsivõimeline. "Tahame kõikidel oma liinidel olla reisijate esimene eelistus, mistõttu on meie põhifookus praegu suunatud just kvaliteedile ja usaldusväärsuse kasvatamisele," ütles Nordica juht.
  Riifirma teatel kogu lendude arv Tallinnast võrreldes eelmise talvega ei muutu, kuid talvehooajast alates ei lennata enam Göteborgi ja Kiievi teise lennujaama Zhulianysse ning vähendatakse sagedusi Müncheni ja Oslo liinidel.
  Nordica jätkab oma eksportteenuste müüki teistesse riikidesse koostöös tütarettevõtte Regional Jet meeskonnaga. Esialgsete plaanide kohaselt lisandub järgmisel aastal lennukiparki kaks-kolm uut lennukit.
  Aasta esimese kaheksa kuuga on Nordicaga lennanud pea 470 000 reisijat, mida on üle 30 protsendi rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.