Äripäev • 1. oktoober 2018 kell 11:19
Varasemalt bussifirmat Lux Ekspress Estonia juhtinud Hannes Saarpuu peab nüüd Nordica juhina keskenduma riikliku lennufirma teenuse kvaliteedi parandamisele.  Foto: Raul Mee

Liigne ambitsioon muudab Nordica lennuplaane

Nordica valmistub edaspidi lendude arvu vähendamiseks, et parandada teenuse kvaliteeti, teatas riigiettevõte.

Nordica juhatuse esimees Hannes Saarpuu ütles, et aasta esimeses pooles võttis riiklik lennufirma ette liiga palju uusi projekte, mis kahjuks mõjutasid teenuse kvaliteeti. "Oleme otsustanud, et edaspidi lendame vajaduse korral pigem vähem, aga teeme seda nii, et reisijate usaldus meie vastu kasvaks. Seepärast teeme ka muudatusi oma talvehooaja lennuplaanides," selgitas Saarpuu pressiteate vahendusel.

Saarpuu sõnul konkurents Tallinnast lendavate reisijate pärast teravneb kogu aeg ja surve piletihindadele kasvab. Seoses sellega on Tallinna kommertsüksus teinud viimase kuu jooksul mitu muudatust.

Saarpuu lisas, et Tallinn on Nordica kõige olulisem baas ja jääb selleks ka tulevikus. Samal ajal on tema sõnul oluline pakkuda klientidele lende, mille järele on reaalne nõudlus ja kus ettevõte suudab oma lennukipargiga olla konkurentsivõimeline. "Tahame kõikidel oma liinidel olla reisijate esimene eelistus, mistõttu on meie põhifookus praegu suunatud just kvaliteedile ja usaldusväärsuse kasvatamisele," ütles Nordica juht.

Riifirma teatel kogu lendude arv Tallinnast võrreldes eelmise talvega ei muutu, kuid talvehooajast alates ei lennata enam Göteborgi ja Kiievi teise lennujaama Zhulianysse ning vähendatakse sagedusi Müncheni ja Oslo liinidel.

Nordica jätkab oma eksportteenuste müüki teistesse riikidesse koostöös tütarettevõtte Regional Jet meeskonnaga. Esialgsete plaanide kohaselt lisandub järgmisel aastal lennukiparki kaks-kolm uut lennukit.

Aasta esimese kaheksa kuuga on Nordicaga lennanud pea 470 000 reisijat, mida on üle 30 protsendi rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Hetkel kuum