• Jaga lugu:

  Sõõrumaad ärritas küsimus Ain Kaljuranna palkamise kohta

  Ärimees Urmas Sõõrumaa ja Viimsi vallavanem Siim Kallas avasid eile Karulaugu spordikeskuse, mida hakkab juhtima altkäemaksu võtmises süüdistatav endine tippjuht Ain Kaljurand.Foto: Liis Treimann

  Ärimees Urmas Sõõrumaa ei soovinud rääkida, kuidas Tallinna Sadama eksjuht, korruptsioonisüüdistuse saanud Ain Kaljurand Viimsi uue spordikeskuse juhiks valiti.

  "Las süüdistavad noh! Ega inimest... Tahate, lähme poome Ain Kaljuranna üles või?" ärritus Urmas Sõõrumaa Äripäevale antud intervjuus.
  Töö keskustes
  Eelmise aasta oktoobris kirjutas Äripäev, kuidas teinegi Tallinna Sadama eksjuht on leidnud töö spordi valdkonnas: toona palgati värskelt avatud Sõle spordikeskusse tööle Allan Kiil.
  Kiili ja Kaljuranda süüdistatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises Tallinna Sadama juhatuse liikmena. Süüdistuse järgi nõustusid Kiil ja Kaljurand võtma altkäemaksu mitmelt ettevõttelt, et nende lepingulised suhted Tallinna Sadamaga sujuksid võimalikult soodsalt.

  Järgneb vestlus Urmas Sõõrumaaga.

  Soovin küsida kommentaari seoses Ain Kaljurannaga.
  Ei taha anda.
  Miks?
  Mulle ei istu selline lähenemine. Mina tegin 10 miljoni eurose investeeringu, panin kogu oma viimaste aastate teenitud raha praktiliselt sinna alla. Tegin inimeste jaoks spordikeskuse ja nüüd on ainuke tähtis asi kogu selle asja juures Ain Kaljurand. Ja kui seda küsib veel Äripäev… Siis ausalt öeldes helistage palun kuhugi mujale. On mõnda teist ärimeest ka, kes näiteks spordihoone alla raha paneb? Teate te mõnda?
  Miks teile üllatusena tuleb, et esmalt küsitakse Ain Kaljuranna kohta?
  Kui Õhtuleht küsiks, siis ma saan aru. Kui Äripäev küsib, siis eeldasin, et Äripäev küsib, palju see investeering maksma läheb ja millal ära tasub.
  Samas olete nii suure investeeringu järel pannud spordikeskuse etteotsa inimese, keda süüdistatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises. Seetõttu küsimus tekibki.
  Las süüdistavad noh! Ega inimest... Tahate, lähme poome Ain Kaljuranna üles või? Tahate osaleda selles või?
  Lihtsalt tunnen huvi, miks tema valisite. Usun, et aimasite, et selline huvi võib tekkida.
  Ma isegi ütlen seda, et mina ei ole antud juhul teda valinud, kuna ma olen spordikeskuse juhtimisest ausalt öeldes kaugel.
  Aga oskate öelda, kuidas Ain Kaljurand spordikeskuse etteotsa sai?
  Nii nagu ettevõtete etteotsa saadakse.
  Ehk täpsustate?
  Ausalt öeldes ma ei taha sel teemal teiega rääkida. Sobib see teile? Kui teil on midagi positiivset, midagi majandusest või ettevõtlusest, siis räägiksin teiega hea meelega. Kui lähete Õhtulehte tööle, siis räägiks ehk isegi Ain Kaljurannast. Aga kuna olete Äripäevast, soliidsest majandusväljaandest, siis räägiksin parem majandusteemadel, kui see võiks huvitav olla. Teine kord.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.