Äripäev • 3. detsember 2018 kell 7:47
Eesti Energia juht Hando Sutter.  Foto: Raul Mee

Eesti Energia juhi lambafirmal pettusekahtlus

Eesti Energia juhi Hando Sutteri firma Saaremaa Ökoküla jäi vahele pettusega, kui ei teatanud õigeaegselt enam kui kolmesaja lamba kadumisest ja lasi PRIA-l loomade eest toetusraha edasi firma arvele kanda, kirjutas Saarte Hääl.

1. oktoobril ja 12. novembril Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) esitatud andmete järgi oli Saaremaa Ökoküla AS kaotanud 234 ja Ökoabi MTÜ 74 lammast, neist umbes pooled juba tänavu jaanuaris.

“See pole PRIA jaoks sugugi usutav ja loogiline, me püüame nüüd välja selgitada, millal oli lammaste kadumine tegelikult toimunud, ja seejärel otsustame edasised sammud,” ütles Saarte Häälele PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive.

PRIA jaoks on tegemist terava probleemiga, sest terve eelmise aasta ei saanud nad Saaremaa Ökokülalt teateid ühegi lamba kadumise kohta, seega jättis firma ligi kahe aasta jooksul loomade kadumised enda teada ja kasseeris toetusraha rahumeeli edasi.

Ettevõtte tegevjuht Andreas Väli sõnul jäi nende 2017. aasta inventuur jäi aastavahetusse ja sellepärast ei ole viimaseid andmeid kajastatud 2017. Aastas, toetust taotleti inventuurist läbi käinud lammaste alusel, mitte selle alusel, mis on PRIA registris.

Kuidas kõik täpselt toimus, saad pikemalt lugeda Saarte Häälest.

Hetkel kuum