Artikkel
 • Jaga lugu:

  TransferWise kasvab uue ringiga 4miljardilise väärtusega firmaks

  TransferWise'i üks asutaja Taavet Hinrikus.Foto: Andras Kralla

  Rahaülekannetega tegelev TransferWise kavandab uut rahakaasamisringi, mis kasvataks ettevõtte turuväärtuse 4 miljardile USA dollarile.

  TransferWise'i praeguste investorite hulka kuuluvad näiteks Richard Branson ja PayPali asutajad Peter Thiel ja Max Levchin.
  Ettevõte soovib korraldada uue rahakaasamisringi, rääkisid Reutersile asjaga kursis olevad isikud. Ettevõte loodab kaasata kuni 300 miljonit USA dollarit, mis kasvataks ettevõtte väärtuse 4 miljardi dollari juurde, rääkis Reutersi allikas. Rahakaasamisringi korraldab väidetavalt investeerimispank Goldman Sachs Group.
  Eestlaste Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni 2011. aastal asutatud TransferWise'il on üle 4 miljoni kliendi ja iga kuu liigub platvormi kaudu üle 4 miljardi USA dollari väärtuses ülekandeid, seisab ettevõtte kodulehel. Jaanuaris teatas ettevõte, et avab kontori Belgias, et kaitsta end Brexiti võimaliku negatiivse mõju vastu.
  TransferWise on üks Euroopa paremini rahastatud tehnoloogiafirmadest. Eelmine kord kaasas TransferWise raha 2017. aastal, kui investorid, näiteks Old Mutual Global Investors ja Ränioru riskikapitaliettevõte IVP, panustasid 280 miljonit USA dollarit, mis toona tõstis ettevõtte turuväärtuse rohkem kui 1,6 miljardi USA dollarini.
  Märtsis 2018 lõppenud majandusaastal oli TransferWise'i tegevuskasum 12,4 miljonit USA dollarit ja käive 153 miljonit USA dollarit.
  Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti hinnangul on TransferWise'i edulugu Eestile väga kasulik. "See et Eestist on välja kasvanud selline ettevõte, lisab kogu meie start-up-ökosüsteemile väärtust. See meelitab siia nii kapitali kui ka talente. Kui vaatame Eesti idufirmade edulugusid, siis näeme, et elaniku kohta on meil maailmas enim ükssarvikuid. TransferWise’i laiem mõju on see, et ta on iduettevõtetest ka kõige suurem tööandja. See on loonud efekti, kus inimesed, kes TransferWise’is täna töötavad või on varem töötanud, asutavad ka oma ettevõtteid," rääkis Tammist ja lisas, et meil on veel potentsiaalseid ettevõtteid, mis võiksid ükssarvikuteks kasvada.
  TransferWise’i varasemad rahakaasamised
  Daatum
  investorite arv
  summa
  juhtinvestorid
  Nov 2018365 mln naelaJP Morgan, LHV Ventures, NatWest Bank
  Nov 20179280 mln dollaritIVP (Institutional Venture Partners), Merian Global Investors
  Mai 2016226 mln dollaritBaillie Gifford
  Jan 2015858 mln dollaritAndreessen Horowitz
  Juuni 2014725 mln dollaritValar Ventures
  Mai 201386 mln dollaritValar Ventures
  Apr 201281,3 mln dollaritIA Ventures, Index Ventures
  Aug 2011150 000 eurotSeedcamp
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.