Äripäev • 6. mai 2019 kell 5:45

Eckerö toob Helsingi liinile uue laeva

Eckerö Line'i alus Finlandia  Foto: Postimees/Scanpix

Soome laevandusettevõte Eckerö Line on sõlminud eellepingu uue kaubalaeva ostmiseks, mis alates juunist alustab liiklemist Tallinna A-terminalist Helsingi Vuosaari sadamasse.

„Me näeme Tallinn-Helsingi liinil suurt potentsiaali ja tahame osaleda selle arengus,“ ütleb Eckerö Line'i tegevdirektor Taru Keronen, lisades, et Eckerö kaubaveoste arv on viimastel aastatel kiiresti kasvanud ning üha rohkem kliente läheb kas Soome või Eestisse autoga.

Keroneni sõnul on Vuosaari kaubasadama sihtpunktiks valimine võimalus reisijale jõuda soovitud sihtkohta Soomes nii, et on võimalik vältida Helsingi kesklinna liiklust. "Nii Vantaa lennujaam kui ka eestlaste seas populaarne IKEA kaubamaja on Vuosaari sadamale väga lähedal,” lisas Keronen.

Soome lipu all liiklev laev võtab lisaks lastile peale ka autoga reisijaid, laev võtab peale 366 reisijat ning autotekil on 2000 liinimeetrit. Koos MS Finlandiaga pakub Eckerö ühtekokku 10 väljumist päevas.

Laev on maikuus Eestis dokis ning alustab sõite Tallinn-Helsingi liinil juunis. „Uue laeva liinile toomine tähendab umbes 80 uut töökohta Soomes ja Eestis,” lisas Taru Keronen.

Laeva omanik on Eckerö Line’i emaettevõte Rederi Ab Eckerö, kellelt laev renditakse. Alus ehitati 2000. aastal Hispaanias ning viimati sõitis see liinil Liverpool - Dublin. Uus laev sõidab Tallinnast Helsingisse ja tagasi kaks korda päevas ning sõit kestab kolm tundi. Laeva nimi avaldatakse pärast registreerimist.

Hetkel kuum