Fotod ja video: Eesti suurim altkäemaksuskandaal sai kohtus avalöögi

Ain Kaljurand koos kaitsja Paul Keresega.   Foto: Liis Treimann

Täna algas lõpuks Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumi sisuline kohtuistung. Eesti läbi aegade suurimas altkäemaksusüüdistuses on nii palju kohtualuseid, et nad ei mahtunud Harju maakohtu Tallinna kohtumaja saali äragi.

Kohtuistungid Tallinna Sadama kriminaalasjad pidi algama juba jaanuaris, kuid lükkusid edasi, sest kaitsja Paul Keres vaidlustas süüdistatava Ain Kaljuranna vara aresti alla jätmise. Veebruaris toimunud korraldaval istungil lahendas kohus taotlusi ja vaatas üle juba eelmise kohtuniku ajal paika pandud istungiajad. Kohtunikuks on Kristina Väliste, kes vahetas hiljaaegu välja senimaani Tallinna Sadama kriminaalasjaga tegelenud kohtuniku Julia Vernikova. Kohtunik vahetus, sest Vernikova läheb pensionile.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum