Linda Eensaar • Meelis Mandel • 20. september 2019 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Tänane ehitusmaterjalide tootmise kasv võib homme olla ületootmine

Ehitusmaterjalide turgu ähvardab jahenemine. T-Tammer maandab juhatuse esimehe sõnul riske ekspordiga mitmesse riiki: "See võimaldab meil vähendada ühe konkreetse turu riskitegurite mõju."  Foto: Andras Kralla

Ehitusmaterjalide tootjatel läks tänavu ja eelmistelgi aastatel hästi, kuid pidev tõus võib viia turu jahenemisel just nimelt kõrgemalt kukkumiseni. Seda mõned ettevõtjad ka kardavad ja hoiatavad. Eelkõige muretsetakse tööjõupuuduse pärast.

Eelmisel nädalal ilmunud Ehitusmaterjalitootjate TOPi number üks tootja oli ETS NORD AS ning nende eelmise aasta müügikäive oli 39 176 000 eurot. Toodavad nad ventilatsiooniseadmeid ja -tarvikuid. ETS NORDi müügiosakonna juhataja Einari Karm rääkis, et nad on küll mööduva aastaga rahul, kuid edaspidise asjus peavad sellegipoolest valvel olema.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum