Priit Pokk • 10. november 2019 kell 6:00
Uudised
Ainult tellijale

Rikaste TOPi liikme pangalt võeti pangalitsents

Venemaa keskpank ei olnud rahul Vene-Eesti ettevõtja Roman Stroykovi panga tegevusega.  Foto: Shutterstock

Venemaa keskpank võttis novembri alguses pangalitsentsi Omski regiooni pangalt Ekspert Bank. Panga suuromanik läbi Eesti ettevõtete on Vene-Eesti ettevõtja Roman Stroykov, kes oli tänavuses Rikaste TOPis 20. kohal vara väärtusega 114,9 miljonit eurot. Eestis on ta kolme Muuga sadama territooriumil registreeritud logistikafirma kaasomanik.

Keskpank põhjendas litsentsi ära võtmist sellega, et Ekspert Bank rikkus korduvalt ning mitmeti rahapesu tõkestamise reegleid, sealjuures oli panga sisekontroll puudulik. Samuti ei esitanud pank keskpangale nõutud andmeid või need olid ebatäpsed seoses kohustuslike kontrollidega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum