Äripäev • 13 november 2019

Raadiohommik: kui järsult aeglustub Eesti majanduskasv?

SEB analüütik Mihkel Nestor annab nõu, kuidas tuleks kriisiks valmistuda  Foto: Raul Mee

SEB on valmis saanud värske majandusprognoosi ning see Eestile midagi head ei tõota. Kas peame hakkama valmistuma kriisiks ning kuidas seda kõige paremini teha, uurime SEB majandusanalüütik Mihkel Nestorilt.

Külas on ka lõppenud aasta parimad – uurime Äripäeva personaliuudiste ja Pärnu Konverentside poolt aasta koolitajaks valitud Jaanus Kangurilt, kuidas püsida tipus ning milliseid põhimõtteid selleks tuleb järgida. Samuti tuleb stuudiosse aasta noore naisettevõtja tiitlile kandideeriv Mari-Liis Lind, kes tegeleb naiste ettevõtlusesse ja ITsse motiveerimise programmide algatamisega ja on viimased poolteist aastat vedanud laste loovuskiirendit nimega Vivita.

Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Indrek Mäe

10.00-11.00 "Kaubandusest ja meelelahutusest"

Saates räägivad Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor ja Super Skypark eestvedaja Alar Kajari, milline on meelelahutuse roll T1 Mall of Tallinna kaubanduskeskuses, millised on järgmised plaanid selles suunas ning kuidas meelelahutuse roll muutub kaubanduses laiemalt täna ja tulevikus. Saadet juhib Hando Sinisalu.

11.00-12.00 "Poliitikute töölaud"

Kuidas kiusab riik äsja tööle naasnud lapsevanemaid ja millal on lootust selle ebaõigluse lõppemiseks? Mida teha pärast II pensionisamba reformi? Külas on sotsiaalminister Tanel Kiik ja riigikogu liige Riina Sikkut. Saadet juhib Piret Reiljan.

12.00-13.00 "Kullafond"

Esimesena kõneleb Risto Mäeots – Eesti 2017. aasta edukaima ettevõtte Magnetic MRO tegevjuht ja juhatuse esimees. Mäeots on ennast mehhaanikust pea 120 miljoni eurose käibega ettevõtte juhiks töötanud. Sedasi on ta imeline näide, mis lööb segamini arvamuse, et Y-põlvkond ei viitsi sihikindlalt tööd teha.

Teises saatepooles kõneleb Rait Ratasepp – 20kordne ultratriatleet, maailmameister. Rait läbis 20 päevaga 76 kilomeetrit ujudes, 3600 kilomeetrit rattal ja 844 kilomeetrit joostes. Jah, ta jooksis ajaga võidu füüsiliselt – aga gasellid läbivad ka maratoni. Rait on mees, kes toob lavale loo eesmärkide seadmisest ja nende saavutamisest!

Esimest korda aprillis eetris olnud saade on salvestatud Gaselli kongressil.

13.00-14.00 "Eetris on ehitusuudised"

Mapri Ehituse eritööde projektijuht Tiina Õunmaa jutustab, milline on Annelinnas asuva Tartu Tervisekeskuse valmimise lugu. Jutuks tulevad ka projektijuhtimise üldisemad teemad ehituses: kuidas ehitada üles hea meeskond ning parandada osapoolte vahelist koostööd. Saatejuht Lauri Leet.

14.00-15.00 "Teabevara tund"

Kas automaattõstukid võtavad lao üle? Kas neid on põhjust karta? „Teabevara tunnis“ räägivad automaattõstukitest ja nende tööpõhimõtetest ning nende tõstukitega seotud eelistest ja eelarvamustest logistika ja ekspordi teabevara peatoimetaja Fred Märtsoo ning Crown Europe Põhja-Euroopa müügijuht Joel Joa. Saadet juhib Äripäeva teabevara vanemtoimetaja Heidi Saar.

Kuula Äripäeva raadiot siit

Hetkel kuum