Rivo Sarapik • 11. detsember 2019 kell 4:00
Uudised
Ainult tellijale

Põllumehe teele ilmuvad optimismi kõrval ka karid

Foto: Raul Mee

Kuigi analüütikud peavad järgmisel aastal põllumajandussektorit potentsiaalikaks, pole nende optimism alati õigustatud – põllumehed peavad väljakutsete ületamise nimel vaeva nägema ja koostööd tegema, selgus Äripäeva raadiosaatest "Kasvukursil".

Sel aastal nii Äripäeva hulgikaubanduse TOPis, aga ka Eesti edukamate ettevõtete TOPis figureeriva ja 160 põllundustootjat ühendava ühistu Kevili juhi Meelis Annuse sõnul tuleb põllumajandusettevõtte edukuse hindamisel arvestada, kas tegemist on tootja või vahendajaga. "Kaupmeestel võib olla parem aasta, ka meie käive lõpeb oodatud 60 miljoni euro asemel 70 miljoni euroga," märkis ta. "Reaalse tootja puhul tuleb aga arvestada, et müük jaguneb ära aastate vahel," selgitas ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum