Rivo Sarapik • 13. aprill kell 11:35
Uudised
Ainult tellijale

Idufirmad peavad hakkama tegema mõeldamatut

United Angels VC kaasasutaja Gerri Kodres soovitab enda portfelli ettevõtetel valmistuda selleks, et järgmise aasta jooksul lisaraha kaasata ei õnnestu, tuleb kulusid kärpida ning kiire kasvu asemel keskenduda positiivsele rahavoole.  Foto: Andras Kralla

Hästi majandav idufirma saab raha kaasata ka kriisis, samas tuleb mõnel vähendada investori jaoks oma turuväärtust ja vastata mitmele täienenud nõudmisele. Lisaks hakatakse tehnoloogiafirmades tegema midagi, mis ei ole aastaid kõne alla tulnud.

Raha kaasata soovivad ettevõtted võivad olla praegu vähem väärt kui enne koroonakriisi, rääkis idufirmade kogukonna aasta parimaks investoriks valitud United Angels VC kaasasutaja Gerri Kodres Äripäeva raadiole. "Kõik käib käsikäes avalike turgudega ja idufirmas veel väikese võimendusega – kui avalikud aktsiaturud tõusid mõni protsent, siis idude valuatsioonid tegid seda rohkem ja see kehtib ka vastupidi," rääkis Kodres.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum