Kristel Härma • 3. mai kell 11:00
Uudised
Ainult tellijale

Selles kinnisvarakriisis võib rahulikuks jääda

"Oleme me selgelt kriisis, aga chill! Me oleme palju paremas kriisis, mis kuidagi ei tähenda, et praegu neid haiget saajaid ei saaks olema. Saab, aga elu läheb edasi," rääkis Tõnu Toompark.  Foto: Andras Kralla

Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompargi hinnangul oleme me kriisis, kuid võime end seal tunda julgemalt kui viimati.

Toompark meenutas, et 2008. aastal sai kinnisvaraturu kokkukukkumine alguse aasta esimeses pooles ning kui oktoobris oli Lehman Brothersi krahh, oli kinnisvaraturg oma raskuse all juba kokku vajumas ning Lehman kiirendas seda veelgi. "Lehman kiirendas kogu seda jama ja läks nii, et hinnad kukkusid ligi 50% ja arenduse turg tõmmati ikka täiesti koomasse. Minu meelest võib olla oluline see, et meie praegusesse kriisi sisenemise moment oli hoopis teistsugune,“ hindas ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum