Allan Rajavee • 23. mai kell 10:45
Uudised
Ainult tellijale

Euroopa Liidu „ihne nelik“ soovib tõmmata eurovõlakirjadele vee peale

"Ihne nelik" ehk Taani peaminister Mette Frederiksen (vasakul punases), Austria peaminister Sebastian Kurz (vasakul eesplaanil), Hollandi peaminister Mark Rutte (vasakul keskel) ja Rootsi peaminister Stefan Löfven (vasakul tagaplaanil) kohtumas Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheli (paremal tagaplaanil) ja Euroopa Komisjoni juhi Ursula von der Leyeniga.   Foto: AFP/Scanpix

Ihneks nelikuks ristitud Austria, Holland, Rootsi ja Taani tegid ühisavalduse, kus pakkusid otsetoetuste asemel välja ajutise kriisifondi loomise, mis annaks hätta sattunud liikmesriikidele tagastamatu raha asemel välja laenusid.

Ühisavalduses kinnitasid „Ihneks nelikuks“ nimetatud riigid oma vastuseisu ühisele võlakoorumuse jagamisele läbi eurovõlakirjade ja otsetoetuste jagamisele, mis kasvataks hüppeliselt Euroopa Liidu eelarvet ning liikmesriikide kulutusi, vahendab Bloomberg.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum