Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: miks erikomisjonide katse Helmet vaibale kutsuda ebaõnnestus ja mis on Eesti koroonastrateegia?

  Riigikogu riigeeelarve kontrolli erikomisjon ja korruptsioonivastane erikomisjon ootamas Martin Helmet.Foto: Liis Treimann

  Teisipäeval uurime Äripäeva hommikuprogrammis, miks ebaõnnestus erikomisjonide istung, kus oli plaanis arutada USA advokaadi palkamist rahandusminister Martin Helme poolt. Selgitab riigieelarve kontrolli erikomisjoni juht Jürgen Ligi.

  Sotsiaalminister Tanel Kiik tuleb selgitama, millise strateegiaga kavatseb Eesti riik vastu minna koroonaviiruse võimalikule teisele lainele.
  Äripäeva infopangast tuleb Sigrid Kõiv tutvustama uusimaid advokaadibüroode ja ehitusmaterjalide tootjate kvartaliraporteid.
  Hommikuprogrammi veavad Äripäeva ajakirjanikud Urmas Jaagant ja Karl-Eduard Salumäe.
  Päev jätkub kolme saatega
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Seekordses saates vaatame otsa möödunud kuule. Juulit jäävad iseloomustama tehnoloogiasektori head tulemused, Apple’i aktsia ralli, aga uudis splitist. Hoolimata sellest tasandas Toomase portfellis tehnoloogiasektori tugevust üha nõrgenev dollar ning USA probleemid nii tööturul kui suhetes Hiinaga. Niisiis osutusid Toomase portfelli suurimateks veduriteks hoopis rahapesuskandaali langenud pankadesse tehtud investeeringud. Räägime selle taustal, kuivõrd oluline on valuutarisk ning kas tugevaid ettevõtteid on mõistlik otsida pigem kodule lähemalt või siiski jätkuvalt ka Ameerika Ühendriikidest. Samuti käime üle juulis avaldatud börsiettevõtete tulemused.
  Saadet veavad Kaspar Allik ja Indrek Mäe.
  13.00–14.00 "Cleantech". Äripäeva raadio rohetehnoloogia saates "Cleantech" räägime sel korral sellest, kuidas selle valdkonna iduettevõtted koroonakriisiga kohanesid ja milliseid lahendusi praegusel ajal üldse kiirenditest välja tuleb. Kas konvrentsidel mitteosalemine on iduettevõtele halb või hoopiski hea, sest siis on võimalik keskenduda oma reaalsele tootele, räägib Cleantech ForEsti tegevjuht Erki Ani.
  Saate teises osas tutvustame Eesti uut elektrijalgratast, mis natuke nagu on jalgratas, aga natuke ei ole ka. Tudengivormelitega aastaid kätt harjutanud VOK ettevõtte tegijad on nüüd välja tulnud esimese uue põlvkonna elektrirattaga, mille esimene demomudel juba liigub Tallinnas. Millised on edasised plaanid, tutvustab ettevõtte üks asutajatest Indrek Petjärv.
  Saatejuht on Mart Valner.
  Saadet toetavad Sunly OÜ ja MTÜ Cleantech ForEst.
  15.00-16.00 "Äripäeva fookuses". Saates räägime järjekordsest kiiresti kasvavast ehk gasellfirmast. Nimelt 17 aastat tagasi loodud filmitootmisettevõttest Amrion. Amrion on teinud menukaid filme nagu Seltsimees laps“, „Klass“, „Röövlirahnu Martin“ ja palju teisi. Peale kohalike filmide on Amrion teinud koostööd ka mitme välismaa produktsioonifirmadega. Sellega liigutakse eesmärgi suunas toota rahvusvaheliselt huvipakkuvaid dokumentaal- ja mängufilme.
  Filmitootja paistab Gaselli nimekirjas esile sellepoolest, et üle 85 protsendi käibest moodustab kasum. Täpsemalt vestleme filmitootja eduloost, ettevõtte plaanidest ja tulevikust Amrioni asutaja Riina Sildosega.
  Saatejuht on Kertu Mooste.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Parim noor juht: juhtimises on nagu spordis, hea kultuuriga meeskonnad on edukamad
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
“Ärge kastke nii palju!“ Veekriisi leevendama pidanud seadus osutus hambutuks
Uus kord, mis lubanuks tavaelanikult küsida vee eest vähem ja sadu kuupmeetreid elupuudele uhavalt majaomanikult jälle rohkem, ei hakanud kunagi tööle. Tulemused on varsti käes. Jaanipäevale traditsiooniliselt vihma saatel lähenev aeg laseb kergesti unustada, kui soe ja kuiv oli tänavune kevad: enam kui saja aasta kõige soojem, kõige soojema maikuu lõpuga.
Uus kord, mis lubanuks tavaelanikult küsida vee eest vähem ja sadu kuupmeetreid elupuudele uhavalt majaomanikult jälle rohkem, ei hakanud kunagi tööle. Tulemused on varsti käes. Jaanipäevale traditsiooniliselt vihma saatel lähenev aeg laseb kergesti unustada, kui soe ja kuiv oli tänavune kevad: enam kui saja aasta kõige soojem, kõige soojema maikuu lõpuga.