Allan Rajavee • 9. august 2020 kell 8:36
Uudised
Ainult tellijale

Euroopa viimane diktaator kindlustab endale kuuendat ametiaega

Valgevene presidendivalimiste tõenäoline võitja Aleksander Lukašenka täna hommikul valimisjaoskonnas hääletamas  Foto: Reuters/Scanpix

Valgevenes toimuvad täna presidendivalimised, kus järjekorras kuuendat ametiaega taotleva Aleksander Lukašenka vastu kandideerib endine õpetaja, kes tõusis protestikandidaadiks pärast abikaasa kandidatuuri katkemist ja vahistamist.

Alates 1994. aastast Valgevene presidendiametit kandva Lukašenka võit tänastel valimistel on pea kindel, kuid valimisjärgselt võivad alata Valgevenes massiprotestid, mis on suunatud presidendi majandus- ja inimõiguspoliitika vastu. Lisaks sellele pole valgevenelased rahul Lukašenka reaktsiooniga koroonapandeemiale, vahendab Reuters.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum