Kristjan Pruul • 28. september kell 9:41
Uudised
Ainult tellijale

Rahandusministeerium sokutab turismiseadusse Airbnb maksupommi

Kahe aasta eest leppis Airbnb kokku nende kasutajate andmete edastamises maksuametile, kes ise sellega nõus on. Pildil Airbnb Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regioonide avaliku poliitika direktor Patrick Robinson.  Foto: Liis Treimann

Majandusministeeriumi turismisektori liberaliseerimise seaduskava tundus maksude koha pealt rahandusministeeriumile liiga leebe ning nüüd tahetakse Airbnb külaliskorterite pidajate sissetulekutele hoopis teravam pilk heita.

Kui majandusministeerium 20 aastat muutmata turismiseaduse ette võttis, siis jäid platvormimajandusega seonduvad muudatused napiks, riigikogus ülehomme esimesele lugemisele minev eelnõu keskendus vaid hotellidele kehtestatud nõuete leevendamisele. Kuid n-ö viimasel hetkel saatis rahandusministeerium ettepaneku, mis annab seadusele hoopis teistsuguse näo.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum