Ken Rohelaan • 1. oktoober 2020 kell 9:08
Uudised
Ainult tellijale

Valgevenelased kasvatavad kodust äri Eesti kehaga

Pärast tänavusi Valgevene presidendivalimisi ja sellest tingitud meeleavaldusi on valgevenelased hakanud rohkem lehvitama punavalget lippu, mida kasutati viimati 1990. aastatel enne Aljaksandr Lukašenka võimuletulekut.  Foto: Liis Treimann

Valgevene ettevõtjad registreerisid mõni aasta tagasi Eestis põllumajandusettevõtte, mis nüüd avalikustatud värske majandusaasta aruande järgi jätkab jõudsalt kasvu, kuid lõviosa müügitulust tuleb ikkagi asutajate koduriigist Valgevenest.

Osaühingu nimi European Agricultural Agency ei ole avalikkusele tuntud, ent 16,7 miljonit eurot müügitulu aitas teenida ka üle 750 000 euro kasumit. Kuigi mullusega võrreldes ettevõtmise kasum vähenes, siis põhivarade väärtus on suurenenud mühinal üle 7 miljoni euro. Veel 2018. aastal oli ettevõttel vara 2,1 miljoni euro eest ja aasta enne seda vähem kui 900 000 euro väärtuses.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum